Надійні довгострокові інвестиції з SolarEdge та Canadian Solar

“Сонячна станція з обладнанням SolarEdge та Canadian Solar виявилась однією з моїх найкращих довгострокових інвестицій, що я зробив для себе, своєї родини, для нашого фінансового добробуту та навколишнього середовища. Я ставлю системі 10 балів з 10”.

Чималі рахунки за електроенергію та бажання покращити навколишнє середовище спонукають все більшу кількість власників домогосподарств використовувати сонячну енергію. Дійсно, встановлення фотоелектричної системи значно скорочує витрати на електроенергію та забезпечує стабільне електропостачання. Нижче наведено приклад застосування фотоелектричної системи, встановленої нашим партнером SUNSAY Energy.

Житлова СЕС в Плютах (Київщина)

Замовник Богдан зв’язався з компанією SUNSAY Energy для встановлення сонячної електростанції в с. Плюти, приблизно за 40 км від Києва. Термін монтажу станції становив всього п’ять днів.
Придбати сонячну електростанцію Богдан вирішив після обміркувань трьох фактів:

        • Генерація сонячної енергії є рентабельною та надає змогу збільшити річний прибуток у  довгостроковій перспективі. 
        • Ціни на сонячні модулі швидко падають, а запроваджені в Україні зелені тарифи економічно обґрунтовують довгострокові інвестиції.
        • Богдан хотів приєднатися до світового тренду, відомого як Енергетичний перехід – це коло сумлінних людей, які з моральних чи фінансових причин активно сприяють зменшенню енергетичних відходів та захисту навколишнього середовища.

Встановлено наступні компоненти:

        • Сонячні панелі: Canadian Solar 310 W моно
        • Оптимізатори: SolarEdge P700
        • Інвертор: SolarEdge 27,6 K

Генеруйте власну електроенергію з найвищою ефективністю

«Насправді немає приводу не встановлювати комплексну PV-систему на зразок SolarEdge. І не тільки через доступні ціни та додатковий прибуток, а й тому що систему легко встановити та використовувати»  – генеральний директор та засновник SUNSAY Energy.

Окрім прагнення до позитивних глобальних змін, зробімо кілька нескладних обчислень. Встановивши потужність 28,2 кВт, Богдан може розраховувати на середній видобуток енергії до 35 000 кВт на рік, що становить близько 4 300 доларів США річного прибутку (з урахуванням зелених тарифів).

Canadian Solar

Як висловився SUNSAY Energy: “Рейтинги панелей Canadian Solar без слів говорять про їх якість”. 

Canadian Solar регулярно з’являється у ТОП-5 списку виробників сонячних панелей TIER 1, що свідчить про їх сильну позицію як світового постачальника. До високих рейтингів приємним доповненням є доступна вартість панелей та чудове співвідношення ціни та якості. 

SolarEdge

“З SolarEdge я більше не боюся снігу, бруду, сміття та затінення”.

У типовій PV-системі слабша або злегка пошкоджена панель впливатиме на загальну продуктивність. З оптимізаторами SolarEdge це перестає бути проблемою, адже вони дозволяють кожній панелі генерувати максимум енергії, зводячи втрати до мінімуму. 

Панелі можна встановити на дахи різної складності та виконаних з різних типів матеріалів. Завдяки SolarEdge модулі мають відмінне співвідношення поверхні даху та панелі, що призводить до ефективного використання кожного сантиметру місця на даху і, як наслідок, до максимально високого рівня продуктивності.

Система моніторингу SolarEdge

“Я можу перевірити всі виходи живлення одним доторком до свого мобільного або натисканням мишею на ПК”.

Без додаткової оплати SolarEdge також пропонує просту у користуванні платформу моніторингу, що приєднується до вашого мобільного телефону, ПК та інших портативних пристроїв. Система моніторингу постійно відстежує ефективність та продуктивність кожної сонячної панелі в реальному часі.

Щоденний видобуток електроенергії по кожній панелі

Підключений до Інтернету інвертор SolarEdge передає системну інформацію на безкоштовну платформу моніторингу, що візуалізує та відстежує продуктивність кожної панелі в системі. Завдяки цьому можна легко визначити панель, яка не дає очікуваного результату і потребує виправлення.

Продуктивність системи по днях, квітень 2020 року

Добова продуктивність системи,  квітень 2020 року

Технічне обслуговування та безпека

Технологія SolarEdge забезпечує не тільки ефективну, але й безпечну роботу системи. SafeDC SolarEdge – це вбудована функція безпеки модуля, яка знижує ризик ураження електричним струмом під час технічного обслуговування або у разі  пожежі. Не кажучи вже про те, що вся продукція SolarEdge постачається разом з тривалим гарантійним терміном: 25-річна гарантія на оптимізатори та 12 років на інвертори. 

У випадку негараздів з мережею, проводкою або будь-якими іншими технічними проблемами, автоматично запускається модуль SafeDC. Він переводить всю систему в “безпечний режим”, обмежуючи напругу в кожній сонячній панелі до 1 вольта. Це надає максимальну безпеку та захист для монтажників, пожежників та, звичайно, будинку й родини наших клієнтів.

Перспективні інвестиції

Термін окупності системи становить всього 6 років, що разом з забезпеченням високостійкого енергопостачання робить систему рентабельною інвестицією. Адже переваги наявності високотехнологічної та всеосяжної системи (на відміну від більш доступних, але набагато менш ефективних систем у довгостроковій перспективі) значні. Додаткову інформацію про порівняння витрат між стандартними системами та SolarEdge можна знайти у статті про LCOE показник.

Звіт про огляд видобутку електроенергії, 27.04.2020

Болгарія

Йорданія

Колумбія

Марокко

Міжнародний

Німеччина

Польща

Румунія

Угорщина

Україна

Чехія