PV системи – це вже «зелена» енергія, але Соларіті все зеленішає!

Окрім продажу відновлюваних сонячних систем, минулого року ми брали участь у різних екологічних проєктах. Ось короткий підсумок нашої діяльності щодо позитивного впливу на екологію нашої планету.

        1. Посадка дерев з кожним замовленням
        2. Альтанка із сонячними панелями для студентів
        3. Екологічніші перевезення
        4. Сонячна енергія для М’янми
        5. Персонал з турботою про довкілля з турботою про довкілля

Посадка дерев з кожним замовленням

З квітня 2020 року Соларіті вирішила саджати дерево з кожним замовлення в рамках ініціативи One Tree Planted. За один рік, маючи приблизно 300 замовлень щомісяця, ми зробили внесок у посадку 3396 дерев по всьому світу: від Румунії, Іспанії та Данії до Таїланду та Америки.

У 2021 році ми плануємо продовжувати сприяти відновленню зеленого покривала планети шляхом пожертвувань, організації колективних зусиль на підприємствах та, коли ситуація дозволяє, безпосередньо з лопатою у руках.

Одне дерево з кожним замовленням >>

Альтанка із сонячними панелями для студентів

Ми подарували обладнання для побудови альтанки для студентів Чеського аграрного університету в Празі: сонячні панелі Canadian Solar (280 Вт), інвертор Victron, накопичувач та контролер заряду. Тепер завдяки цьому студенти можуть заряджати свої телефони та ноутбуки під час роботи на вулиці.

Екологічніші перевезення

Влітку 2020 року компанія Solarity вирішила змінити деякі способи транспортування, щоб використовувати інтермодальне перевезення вантажу. З моменту впровадження екологічних перевезень ми зменшили викиди CO2 на 3440 кг.

Що таке інтермодальні перевезення? >>

Сонячна енергія для М’янми

Також наша компанія взяла участь у благодійному проєкті з встановлення екологічно чистих сонячних систем для шкіл М’янми. Всі компоненти були доставлені в обрані школи, але нинішня нестабільна ситуація в країні означає, що вони будуть встановлені пізніше, коли ситуація покращиться.

Ми плануємо аналогічні проєкти та з нетерпінням чекаємо можливості допомогти місцевим громадам, безумовно, в Африці.

Проєкт у М’янмі >>

Персонал з турботою про довкілля

Своїх співробітників Solarity заохочує дотримуватися заходів щодо збереження навколишнього середовища. Щоб стимулювати поїздки на велосипеді, Соларіті запровадила майданчик для двоколісного транспорту. Влітку 2020 року п’ять любителів велоспорту взяти участь в конкурсі До роботи на велосипеді. Також з 2021 року компанія Solarity почала оплачувати час роботи волонтера, витрачений на благодійну діяльність. За два дні роботи волонтер отримує плату за один повний день праці. Інші заходи пов’язані з поширенням методів захисту навколишнього середовища серед працівників компанії: для обміну новинами та думками ми маємо на платформі Slack свій канал #sustainability, співробітники організують обмін одягом, дехто купує харчові продукти гуртом, інші перейшли на веганську дієту та навіть використовують Ecosia – пошукову систему, створену з метою підтримання екології у світі. Для поширення екологічного способу життя у якості різдвяних подарунків керівництво компанії Соляріті навіть підібрало набори без відходів. Разом ми намагаємось змінити ситуацію на краще та зробити планету зеленішою. Живимо з турботою про довкілля та майбутнє!

Болгарія

Йорданія

Колумбія

Марокко

Міжнародний

Німеччина

Польща

Румунія

Угорщина

Україна

Чехія